Zonwerende folie

zonwerende warmtewerende raamfolie glasfolie folies filmen glas
zonwerende warmtewerende raamfolie glasfolie folies filmen glas

Referenties van zonwerende folie »

Onze hoogwaardige zonwerende en warmtewerende folies houden maar liefst tot 82 % (total solar energy rejected) tegen, afhankelijk van het gekozen type folie. Hierdoor verbetert niet alleen het woon- en werkklimaat. De gekleefde glasfolie vermindert ook het verbruik van luchtkoelsystemen. In vele gevallen wordt airco zelfs overbodig. Diverse calculaties wijzen uit dat de aankoopprijs van de folie op drie jaar terugverdiend wordt door minder verbruik aan energie voor de airconditioning.

Uv-stralen op winkeletalages

Deze folie houdt 99 % van de schadelijke uv-straling tegen. Dit heeft een positief effect op uitgestalde goederen en meubilair in de etalage of op kantoor. Verkleuring wordt tegengegaan.
Antiverkleuringsfolies zijn onze specialiteit. Eerlijkheidshalve dient wel opgemerkt te worden dat in geval van verkleuring, slechts in een goede 40 % van de gevallen de uv-straling de oorzaak is. Zichtbaar licht en verlichting (25 %) en warmte (25 %) veroorzaken immers ook verkleuring.

Dit is de reden waarom op winkeletalages vaak een heldere, warmtewerende glasfolie geplakt wordt.

Zonwerende folie op kantoor

De diverse door ons geplaatste raamfolies zorgen voor een hoger werkcomfort, door minder hinderlijke schittering van schadelijk zonlicht op onder andere computerschermen en televisieschermen. Zowel bij u thuis als op kantoor kan dit het werk of het moment van rust aangenamer maken.

Alle raamfolies laten zich gemakkelijk onderhouden. Onderhoud met een zachte doek met een niet-bijtend of niet-schurend reinigingsmiddel is voldoende. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld lamellen, die vaak moeilijker te reinigen zijn.

In de meerderheid van de gevallen blijft het zicht naar buiten behouden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van screens, lamellen en buitenzonwering. Zeker voor de kantoorsector is dit een niet te onderschatten voordeel. Een volledig afgesloten ruimte, zonder zicht naar buiten, geeft vaak een “opgesloten gevoel”.

Spiegeleffect

De oudste (en nog altijd de meest doeltreffende) warmtewerende en zonwerende raamfolie, is de spiegelende folie, de Silver 80. Door zijn spiegelend effect aan de buitenkant werkt deze folie meteen ook privacyverhogend en kan er niet meer binnengekeken worden.

Heldere en transparante folies

De laatste jaren hebben de diverse foliefabrikanten niet stilgezeten. Ze brachten meer en meer hoogtechnologische heldere en transparante warmtewerende glasfolies op de markt. Uiteraard ligt de warmtewering bij deze transparante folies net iets lager dan bij de spiegelende folies.

De ideale oplossing voor winkeletalages, waar de uitgestalde goederen voor de klant nog altijd zichtbaar moeten blijven. Ook voor de particuliere woning of op historische gebouwen is het spiegeleffect aan de buitenkant minder gewenst en kan deze folie een oplossing bieden.

Hoogrendementsglas

Glasfabrikanten ontwikkelden steeds beter en beter glas.

Onze unieke heldere Spectra 66-film is specifiek ontwikkeld om op HR-glas geplakt te worden, en dit zonder risico op een thermische breuk. Door de aanwezigheid van gas tussen de twee glaslagen (meestal Argon) kan uw glas immers scheuren of zelfs ontploffen wanneer de verkeerde folie op uw glas aangebracht wordt. Wij beschikken over lasermeetapparatuur waarmee we perfect de samenstelling van uw glas kunnen verifiëren. Op die manier bent u er zeker van dat uw folie op een veilige en correcte manier aangebracht wordt.

Als de zonwerende folie niet aan de binnenkant zou kunnen aangebracht worden, hebben we nog een zeer uitgebreid assortiment aan buitenfolies.
Uiteraard heeft een binnenfolie nog altijd de langste levensduur.

Koepels en lichtstraten

Voor koepels en lichtstraten hebben we een specifieke warmtewerende raamfolie.
Aangezien deze normaal gemaakt worden met veiligheidsglas dient de folie steeds aan de buitenkant van het glas aangebracht te worden.

Referenties van zonwerende folie »