Spiegelfolie

spiegelfolie spiegelende folies spiegelfolie mirror film spiegelend raam folie
spiegelfolie spiegelende folies spiegelfolie mirror film spiegelend raam folie

Referenties van spiegelfolie »

Spiegelfolie op buitenramen

De buitenkant van uw glas wordt een perfecte spiegel. De binnenkant behoudt zijn doorzichtigheid. U kan dus naar buiten blijven kijken, zij het met het effect van een lichtgetinte zonnebril.

Hou er wel rekening mee dat ’s avonds en ’s ochtends het spiegelend effect kan omkeren (wanneer er binnen meer licht is als buiten).  Dit is eventueel op te lossen door de lichtbron binnen te koppelen aan een lichtbron buiten.

Tijdens de kantooruren en daguren werkt de spiegelfolie perfect.

Aangezien het spiegelende effect kan omkeren, wordt aangeraden ’s avonds de spiegelende folie aan te vullen met lamellen, rolgordijn, rolluiken, enz.

Hoogrendementsglas

Op hoogrendementsglas (HR-glas) moet een specifieke (dikkere) buitenfolie geplakt worden.
Deze is meer spiegelend dan de binnenfolie.

Door zijn hogere spiegeling is deze folie nog meer als privacyfolie aan te raden.

Als maar een beperktere spiegeling gewenst is, bieden we een alternatieve folie aan die aan de binnenkant van het glas geplakt wordt (spectra 66).

Deze folie heeft een veel hoger lichtdoorlaatbaarheidspercentage dan de buitenfolie en is bijgevolg vrijwel onzichtbaar aan de binnenkant. Deze film is wel minder interessant wanneer de binnenkijkers dicht bij het glas passeren.

Warmtewering

De meeste spiegelende folies zijn meteen ook warmtewerend en lichtwerend.
Zo haalt de Silver 80 een total solar energy rejected van 80 % (binnenplaatsing) of 82 % (buitenplaatsing).  Met een visual light transmission (lichtdoorlaatbaarheid) van 17 % is de folie een ideale oplossing om het hinderlijke zonlicht op computerschermen tegen te houden.

Binnenramen

Voor binnentoepassingen / binnenramen hebben we onze unieke spionagefolie.

Deze spionagefolie is gemaakt voor ruimtes waar spiegeling en privacy gewenst is, zelfs met gelijke lichtbronnen aan de beide zijdes van de folie.
Deze raamfolie werkt ideaal wanneer het aan de observerende kant net iets donkerder is dan aan de geobserveerde zijde.  Indien nodig, kan er altijd meer licht geplaatst worden aan de geobserveerde kant.

Toepassingen: kantoorramen achter de kassa, observatieruimtes, productieruimtes, …
Ook de ideale folie voor een televisieprogramma met een verborgen camera.

Wandtoepassingen

Naast de specifieke spiegelende glasfolies hebben we nog een zeer uitgebreid assortiment spiegelfolies om op wanden en panelen te kleven.
Van matig tot 100 % spiegelend.

Onbreekbare spiegelpanelen

Wanneer een folie nog net niet spiegelend genoeg is, hebben we ook nog onbreekbare kunststofspiegelpanelen, die verlijmd kunnen worden tegen de muur.

Onder andere door ons toegepast in de gevangenis van Merksplas, als onbreekbare spiegel in de cellen.  Een breekbare spiegel zou een dankbaar wapen kunnen zijn voor de gevangenen om cipiers of zichzelf te verwonden.

Referenties van spiegelfolie »