Zichtwerende folie

zicht werende en blokkerende glas folie raamfolie folies plaatsing installatie
zicht werende en blokkerende glas folie raamfolie folies plaatsing installatie

Referenties van zichtwerende folie »

Privacy is belangrijk voor iedereen. Zowel op kantoor als thuis is er nood aan privacy.  Met een zichtblokkerende raamfolie worden ongewenste blikken van binnenkijkers buiten gehouden.

Zichtwerende folie op kantoor of in de winkel

Het is  niet altijd de bedoeling dat iedereen buiten je bedrijfsgebouw ziet wat er binnen allemaal staat. Met een folie op het glas gekleefd, zorg je ervoor dat die dure machines, je dure computers of zelfs de rommel in je magazijn niet meer zichtbaar zijn voor buitenstaanders of mensen met minder goede bedoelingen.

Bedrijven en hun architect kiezen vaak bewust voor veel glas, omwille van de nood aan veel licht in hun magazijn, showroom of winkelpand. Door de plaatsing van een zandstraalfolie blijf je veel licht binnen krijgen, maar wordt het zicht ontnomen voor ongewenste gluurders.  Je kan ofwel de volledige glasoppervlakte bedekken en bekleven, zodat er niets meer zichtbaar is, ofwel kan je kiezen voor een gedeeltelijke bedekking van het glas.

Volledig zichtblokkerende glasfolie

De zandstraalfolie heeft als eigenschap dat deze een heel hoge lichtdoorlaatbaarheid heeft.  Nadeel hieraan is wel dat alles wat zich op minder dan 20-25 cm van het glas bevindt, toch nog contouren doorlaat.

Als oplossing kleven we onze meer afsluitende en zichtblokkerende raamfolie.  Deze gekleurde raamfolies laten zo goed als geen zicht door en zijn beschikbaar in honderden kleuren.  De folies zijn in twee kwaliteiten beschikbaar : met een permanente lijmlaag  met een niet-permanente lijmlaag.

Permanente lijmlaag

De glasfolies met een permanente lijmlaag zijn bedoeld om permanent of voor lange termijn te blijven hangen.  Deze worden het meest gekleefd in bedrijfsmagazijnen, winkelpanden waar bijvoorbeeld de toonbank of de verwarming te dicht bij het glas staat.

Niet-permanente lijmlaag

Deze folies kunnen probleemloos drie tot vier jaar blijven hangen zonder kwaliteitsverlies qua kleurvastheid of hechting van de folie. Groot voordeel hierbij is de unieke eigenschap dat deze folie zich de eerste twee jaar na plaatsing probleemloos, zonder lijmresten achter te laten, in vrijwel één beweging verwijderd kan worden.

Deze glasfolies worden vaak toegepast door retailers om tijdelijk een winkelpand of bedrijfspand tijdens verbouwingswerken te verstoppen en te camoufleren voor de buitenwereld. Tijdens de werken wordt ook het glas beschermd tegen krassen en beschadigingen op het glas.

Media Noord, dé raamfoliespecialist sinds 1993, kleefde deze folie twee maal op de ramen van de Europese Raad in Brussel, naar aanleiding van het bezoek van Amerikaans President Obama.

Publicitair

Het hoeven niet alleen gewone kleurfolies te zijn die als tijdelijke of langdurige oplossing geplakt worden op het glas. Je kan ook van een dichtgekleefd raam of winkeletalage een groot reclamebord maken, door ofwel belettering (kleefletters) op de folie te kleven ofwel door tekst, afbeeldingen, foto’s, logo’s, enz. rechtstreeks digitaal op de folie te printen.
Voor een NH-hotel in Brugge kleefden we zo fotobeelden van Toerisme Brugge op de ramen van het zwembad dat tijdelijk verbouwd werd. Twee vliegen in één klap : niet alleen de werkzaamheden in het zwembad werden onttrokken aan het oog, de toeristen kregen er gratis mega-afbeeldingen van het centrum van Brugge bij.

Referenties van zichtwerende folie »