Warmtewering

Glas in een gebouw is een enorme bron van (vaak hinderlijke) warmte.  Zelfs door dubbel en recent geplaatst glas komt nog een enorme hoeveelheid warmte binnen.

Gelukkig bestaan er al meer dan veertig jaar diverse oplossingen met glasfolies en folierolgordijnen om niet alleen de warmte maar ook (indien gewenst) de hinderlijke zonnestralen buiten te houden.  Ons gamma bevat meer dan honderd verschillende glasfolies.

Spiegelende warmtewerende raamfolies

De spiegelende warmtewerende raamfolies bestaan al het langste op de markt.  Zij bieden vooral volgende oplossingen :

  • Hoogstewarmtewering (80 % total solar energy rejected)
  • Hoogstelichtwering (17 % visible light transmission)
  • Ideale oplossing om hinderlijk licht op uw computerscherm te weren
  • Spiegelend effect langs de buitenkant: daardoor privacyverhogend

Deze folies kunnen probleemloos op enkel en dubbel glas toegepast worden.
Voor recenter of nieuw glas, zoals hoogrendementsglas, zijn de heldere en transparante warmtewerende glasfolies aan te bevelen

Heldere en transparante warmtewerende raamfolies

De heldere en doorzichtige warmtewerende en zonwerende raamfolies halen nog altijd een zeer hoge temperatuursdaling en  zijn vrijwel onzichtbaar op het glas.  Daarom worden ze toegepast in particuliere woningen, historische gebouwen, op winkeletalages. Recent werd een heldere warmte werende glasfolie op de markt gebracht, specifiek ontwikkeld om op hoog rendementsglas geplakt te worden.  Dit zonder risico op een thermische breuk.

Thermische breuken

De moderne glassoorten voldoen steeds en meer aan de hoge normen van HR-glas en HR++-glas.  Daardoor kan niet zomaar eender welke glasfolie op eender welk type glas aangebracht worden. De plaatsing van een verkeerd type glasfolie, kan een ontploffing van uw glas tot gevolg hebben.  Media Noord Raamfolies beschikt over lasermeetapparatuur om uw glassamenstelling te controleren.

Vul daarom bij uw prijsaanvraag via ons aanvraagformulier zeker altijd het glastype in.  Typ gewoon de tekst over die u in de zijkant van het glas aantreft (waar het zich in het glasprofiel bevindt). Met het gebruik van de juiste folie op uw glas, is er zo goed als geen enkel risico op een thermische glasbreuk. Mocht uw glas toch nog scheuren na een verkeerde folie-installatie door onze diensten, is dit verzekerd door onze verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA-verzekering).

Winkeletalages

Producten in de winkeletalage of vitrine zijn onderhevig aan verkleuring, omwille van het uv-licht. Onze (heldere) warmtewerende etalagefolies of de specifieke uv-werende raamfolies zorgen ervoor dat het hinderlijke ultravioletlicht en de overbodige warmte gefilterd worden. Zo kan de verkleuring van de geëtaleerde goederen vertraagd worden.  Honderd procent de verkleuring stoppen is niet mogelijk. Wel kan een etalagefolie de verkleuring zodanig vertragen dat de kleding, schoenen en lingerie verkoopbaar blijven, nadat ze beperkte tijd geëtaleerd werden.

Onze warmtewerende en uv-blokkerende glasfolies worden regelmatig gebruikt door musea, over de ganse wereld.