Antiverkleuring

Zowel in traditionele als in moderne gebouwen wordt door architecten meer en meer glas geïntegreerd.  We hebben licht nodig om te kunnen werken, wonen en leven.  Het schadelijke ultraviolette uv-licht zorgt echter vaak voor verkleuring van kleding, schoenen en lingerie in de winkeletalage. Meubels en vloeren in de particuliere woning kunnen last hebben van verkleuring.

Antiverkleuringsfolie voor winkeletalages

Antiverkleuringsfolie voor winkeletalages is de absolute specialiteit van Media Noord Raamfolies.  We kleven zowel de heldere en transparante uv-blokkerende raamfolies als de heldere en vrijwel onzichtbare warmtereducerende glasfolies op winkeletalages. Onze glasfolies bieden een doeltreffende oplossing om de verkleuring van voornamelijk kleding, lingerie en schoenen te vertragen.

Diverse winkelketens en retailers deden meermaals voor diverse vestigingen een beroep op onze diensten : Manpower Interim, CKS, Würth, Dovy Keukens, O’Cool, Fred &Ginger, E5 Mode, Van Hassels, …

Antiverkleuringsfolie voor lingeriewinkels

Voor lingeriezaken werkt deze uv-blokkerende raamfolie uitstekend : Lingerie Valerie (Maldegem),Genato (Kruibeke), Lady M (Zandhoven), Belle (Hoogstraten), Der Kinderen (Lille)

Uv-werende raamfolie voor schoenwinkels

New Blockx (Arendonk), Jillebill (Maldegem), La Piazza (Tessenderlo), Mectisch(Lier), PiedeModa (Essen)

Glasfolies voor musea

Geëtaleerde goederen in museumkasten dienen beschermd te worden tegen verkleuring. Het meest bekende Media Noord museumproject is het Paleis Op de Meir. Daar worden onder andere de voormalige meubels van Napoleon beschermd door onze unieke uv-werende glasfolie. Bij buurman topchocolatier Dominique Persoone (The Chocolate Line) hangt een (vrijwel) onzichtbare warmtewerende folie op de buitenramen, om het smelten van de chocolade in het atelier tegen te gaan.

Andere museaklanten: Fin-de-Siècle Museum Brussel, Paleis Op de Meir, Afrikamuseum Tervuren, Fotomuseum Antwerpen, maar ook in het buitenland: New York Historical Society, Philips Museum Eindhoven.