Musea

Musea van over de ganse wereld vinden hun weg naar Media Noord Raamfolies voor een vakkundige plaatsing en installatie van alle types glasfolie.

Onze grootste specialiteit is de plaatsing van uv werende en blokkerende glasfolies op displays, galerijen, tentoonstellingskasten, glazen wanden en museumkasten. Meer dan twintig jaar folie kleefervaring zorgen ervoor dat we u een gepaste folie kunnen adviseren, wat uw technisch probleem ook is.

Uv-werende raamfolies

De uv-werende en -blokkerende raamfolies blokkeren het uv-licht en het ultraviolette licht.  Deze zijn vrijwel onzichtbaar aan te brengen op de beglazing en de glaswanden en glaspanelen.  Deze folies heeft Media Noord zelfs beschikbaar op de uitzonderlijke rolbreedte van 182 cm. De meeste foliefabrikanten gaan maar tot rolbreedte 123 of 152 cm.

Aangezien het niet altijd evident is de bestaande beglazing te vervangen, hebben we ook (vrijwel) onzichtbare warmtewerende raamfolie die op het bestaande glas kan aangebracht en gekleefd worden. Deze filtert en blokkeert de hinderlijke zonnestralen, die schadelijk kunnen zijn voor de kunstwerken en schilderijen. Dit terwijl het glas zijn natuurlijke 'glaslook' blijft behouden.

Glasversterkende veiligheidsfolies

Onze veiligheidsfolies maken het glas steviger en sterker. De veiligheidsfolies bestaan uit meerdere polyesterlagen en zorgen ervoor dat er geen glassplinters los kunnen komen. Zo beschermen ze de kunstwerken in de museakasten tegen rondvliegend glas. Onze safetyfilms zijn EN12600- en NEN356-gecertificeerd.  Onze folies zijn uitermate geschikt om glas te beveiligen in overeenstemming met alle veiligheidsnormen en de wettelijke regelgeving.

Belgische topmuseausea kiezen voor Media Noord-glasfolie

We plakten onder andere het Paleis Op de Meir.  Daar worden bijvoorbeeld de voormalige meubels van Napoleon door onze raamfolies beschermd. Dit onder toezicht van Erfgoed Vlaanderen.  Bij buurman The Chocolate Line (van topchocolatier Dominique Persoone) werd een zo goed als onzichtbare warmtewerende glasfolie op het chocoladeatelier gekleefd om het smelten van de chocolade tegen te gaan.

Andere musea waarvoor Media Noord Raamfolies werkt: Musée Fin-de-Siècle Museum Brussel, Afrikamuseum in Tervuren, Hospitaal Museum Brugge (vitrine van Johannes De Doper (Hans Memling) , Fotomuseum Antwerpen, Stedelijk Ostmuseum Hoogstraten, Taxandria Museum Turnhout, Groeningemuseum (tentoonstelling Ellen Harvey) …

Buitenlandse musea

Ook de museums in het buitenland kennen onze knowhow, vakkundige plaatsing en afwerking op vlak van raamfolies.  Zo hangt onze veiligheidsfolie onder andere op de museumkasten van het Historical Society Musuem in New York (USA), het Philips Museum in Eindhoven (in Nederland, Imperial War Museums in Londen (UK) en Philadelphia Museum (USA).