30 jaar Media Noord Raamfolies in Gazet Van Antwerpen

Bij het bezoek van Donald Trump maakten we een grote flater, blokletterde Gazet Van Antwerpen, naar aanleiding van 30 jaar Media Noord Raamfolies. Lees hier het volledige artikel.

Media Noord plakt dertig jaar raamfolies voor allerlei toepassingen: “Bij het bezoek van Donald Trump in Brussel maakten we een grote flater”

Raamfoliespecialist Media Noord uit Hoogstraten heeft in dertig jaar een flinke reputatie opgebouwd. De kerncentrale van Doel, de Europese Raad in Brussel en televisiemakers behoren tot het klantenbestand. Door de verhoogde terreurdreiging kreeg Media Noord meer vraag naar spionagefolie. “In 40% van de gevallen plakken we de folie niet waarvoor ze eigenlijk gemaakt is.”

Media Noord startte dertig jaar geleden als bedrijf voor kleefletters op ramen. “Toen ik een opdracht deed bij British American Tobacco kreeg ik de vraag om een oplossing te vinden om van binnen naar buiten te kijken, maar niet andersom”, vertelt zelfwerkend patroon Peter Van Dijck. “Zo is de bal voor spiegelfolie aan het rollen gegaan. In het begin was ik blij met één prijsofferte via de website per week. Als het er nu geen vijf op een dag zijn, dan begin ik zenuwachtig te worden.”

“We werken grotendeels voor vaste klanten. Het uitgangspunt is om de klant te ontzorgen en een langetermijnrelatie op te bouwen. Daarnaast werken we al dertig jaar met dezelfde leverancier van zandstraalfolie, die heeft een gematteerd effect. In de provincie Antwerpen zijn we daarvoor de grootste installateur. Onze zichtbaarheid als zoekterm op Google is belangrijk. Glasfolie is geen product dat je op een zondagnamiddag even snel gaat opzoeken. In België zijn we niet de marktleider van firma’s die glasfolies plakken, maar wel de grootste van de kleinere.”

Observeren

In een steeds veranderende wereld met terreurdreiging moet Media Noord soms erg kort op de bal spelen. “Als het terreurniveau stijgt, wordt onze voorraad glasfolies automatisch aangevuld”, legt Peter Van Dijck uit. “Veiligheidsdiensten en bewakingsdiensten ‘verstoppen’ zich graag, zodat zij kunnen observeren zonder dat de bezoeker doorheeft dat hij in de gaten gehouden wordt. Wij hebben een unieke spionspiegelfolie ontwikkeld voor binnenramen, waar er gelijk licht is. Die is destijds geplakt bij Europees President Herman Van Rompuy. De Federale Politie kijkt op de luchthaven van Zaventem door onze spionagefolie zonder dat je het doorhebt. Niet alleen de nationale, maar ook de internationale veiligheidsdiensten zien de voordelen van unieke spionagefolies. De bewakingsruimte aan de ingang van het Corps Diplomatique van de Europese Raad kreeg een buitenversie van de spionagefolie.”

Media Noord kwam in de kijker met het twee keer tijdelijk blinderen van de ramen van de Europese Raad naar aanleiding van het bezoek van de Amerikaanse President Obama aan Brussel. “Voor het bezoek van zijn opvolger Trump vroeg de Amerikaanse Ambassade in Brussel naar een bomwerende glasfolie. Toen beging ik mijn grootste flater. In plaats van een Amerikaanse glasfolie stelde ik een Europese en betere folie voor. Objectief gezien was die kwalitatief een pak beter dan wat ze vroegen, maar ze hebben geen bestelling gedaan.”

Verborgen camera

De spiegelfolies van Media Noord verstoppen niet alleen voor de veiligheidsdiensten de camera’s. In de televisiewereld komen ze goed van pas voor programma’s met verborgen camera. “Alle televisiezenders en grote productiehuizen zijn klant”, zegt Peter Van Dijck. “Hotel Römantiek bouwde een neplift met onze spionagefolie. Voor Hoe zal ik het zeggen? is een aantal BV’s onzichtbaar gefilmd dankzij onze folies. Toen ik telefoon kreeg voor de proefopnames van Sorry voor Alles was de uitleg dat ze onbekende Vlamingen gingen volgen. Ik dacht toen zelf in een opname met verborgen camera te zitten.”

“Onze glasfolies zijn niet alleen functioneel, ze mogen ook schoon zijn. In 40% van de gevallen plakken we de folie niet waarvoor ze eigenlijk gemaakt is. Het mooiste compliment dat we kunnen krijgen, is wanneer mensen achteraf zeggen dat je de folie niet ziet.”

www.medianoord.be

www.zandstraalfolies.be

Terug naar overzicht