Anti Spionagefiolie Wilfried Martens

Soms vragen de bevoegde instanties om op openbare gebouwen, waar zich hoogwaardigheidsbekleders bevinden een anti spionagefolie te kleven, om zo het effect van spiegelglas te bekomen.

Gewezen eerste minister Wilfried Martens was voorzitter / president van de EVP (Europese Volkspartij) met hoofdzetel in Brussel, vlakbij de Europese wijk.

Omdat er zeer geregeld vergaderingen en meetings plaatsvinden met (internationale) partijleiders, voorzitters, politici werd door de bevoegde diensten gevraagd om een anti binnenkijkfolie te plaatsen.  Door zijn sterk spiegelend effect kan er niet binnengekeken worden, ook niet vanop de nabij gelegen daken.

De  bezoekers in meeting zouden (stil zittend) anders een te gemakkelijk doelwit kunnen vormen voor ongewenste binnenkijkers.

Toch blijft nog altijd de mogelijkheid naar buiten te kijken !  Eén van de ramen op deze foto's is nog niet bekleefd, omdat dit beschadigd was tijdens de plaatsing van het glas.

meer info : www.epp.eu

Deze spiegelende folie werd later ook nog gekleefd op de (binnen)ramen van de bewaking van de gang van Europees President Herman Van Rompuy, als voorzitter van de Europese Raad in Brussel.

 

Terug naar overzicht