Media Noord Raamfolies al 10 jaar leverancier bij de Europese Raad

Bij de Europese Raad in de Wetstraat in Brussel plakte MediaNoord glasfolies een raamfolie op de ramen van  de persconferentie zaal van de Italiaanse delegatie, naar aanleiding van een Europese Top. Ondertussen bestelt de Europese Raad al meer dan 10 jaar hun glasfolies bij Media Noord.

Donderdag 16 december was er een nieuwe reguliere bijeenkomst van de Europese Raad en een Eurotop in inclusieve samenstelling in Brussel. Het Hoogstraatse Media Noord Raamfolies plakte vorige week de persconferentiezaal van de Italiaanse delegatie in het Justus Lipsius gebouw op de hoek van de Wetstraat. En dat doen ze ondertussen al 10 jaar.

Tien jaar geleden (2011) plakte Media Noord Raamfolies voor de eerste keer bij de Europese Raad hun glasfolies op hun datacenter. Tevreden van het resultaat, volgde al heel snel de VIP-ingang van de ministers, de privé woonst van de secretaris-generaal, het nieuwe onthaal, de gang aan het bureel van de President, ... Ondertussen goed voor meer dan dertig interventies op tien jaar tijd.

In 2014 plakten ze twee keer 140 m² afdekkende glasfolies op de ramen voor het bezoek van de Amerikaanse President Obama aan Brussel.

Enkele jaren later verhuisden de vergaderingen van de Europese Raad naar het nieuwe Résidence Gebouw, in de volksmond beter bekend als het Ei van Van Rompuy. Ook daar werden al diverse malen glasfolies geplakt, vaak als een spoedbestelling. Idem dito voor het Lex Gebouw, waar ooit op een dag en een nacht maar liefst 115 vierkante meter folie geplakt werd. Deze werd drie dagen eerder besteld.

Klein en hierdoor groot in ons werk

“Door onze kleine organisatie kunnen we heel flexibel inspelen op de vragen en de wensen van de Europese Raad”, zegt zaakvoerder Peter Van Dijck. “De mensen van de Raad zien het liefst altijd dezelfde mensen terug. Tenslotte loop je rond in het kloppende politieke hart van Europa. Begin dit jaar plakten we nog op de verdieping van de Europese President. Toen Van Rompuy dit was, voorzagen we zijn gang van onze unieke spionagefolie. Een folie die we enkele jaren later nog plakten op de bewakersloge van de VIP ingang. Zo houdt de bewaking een mooi overzicht over de Wetstraat, terwijl er niet naar binnen gekeken kan worden. Een folie die we vorig jaar trouwens nog bij de FOD Buitenlandse Zaken geplakt hebben”.

Interventie van vorige week

Afgelopen week plakten we de persconferentiezaal van de Italiaanse delegatie. In de TV studio was er nu een achtergrond van ramen met lelijke lamellen voor de ramen. De ramen zonder lamellen hebben we in 2014 al geplakt met onze witte matte folie, voor het bezoek van Obama. Deze folie hebben we nu verwijderd. Na zeven jaar ging dit nog altijd probleemloos in één beweging, zonder lijmresten achter te laten. Niet onbelangrijk want onder de witte folie zit een bom werende glasfolie. En zo is de cirkel weer rond.

UPDATE : februari 2022 Afrikaans-Europese Top - 400 m² zwarte anti inkijkfolies

In februari 2022 plakte Media Noord Raamfolies maar liefst het volledige atrium dicht. Goed voor 400 m² zwarte matte inkijkwerende glasfolie.

Voor één keer vond de Afrikaans-Europese top vergadering plaats in het Atrium van het Justus Lipsiusgebouw.

Vierhonderd vierkante meter zwarte folie werd op de ramen van alle verdiepingen van het centrale gebouw geplakt om de inkijk te beperken.

Zo ook op de presidentiële vergaderzaal op de bovenste verdieping.

 

meer informatie : https://www.medianoord.be/nieuwsbericht/media-noord-is-sinds-2011-leverancier-bij-de-europese-raad-in-brussel-20181018

Terug naar overzicht