Lichtwerende glasfolie in Sint-Janshospitaal Museum in Brugge ter bescherming van Hans Memling schilderijen

Memling in Sint-Jan is de naam van een Brugs museum dat is gewijd aan de werking van Hans Memling, één va de belangrijkste Vlaamse primitieven. In het Sint-Janshospitaal Museum in Brugge is onder andere het Altaarstuk van Johannes de Doper en Johannes de Evangelist (1479) te zien. Om dit tegen de verkleuring te beschermen (omwille van te fel licht) plaatste Media Noord Raamfolies een donkere lichtwerende glasfolie op de ramen van de Kapel van het Museum.  Deze donkere glasfolie laat vrijwel geen licht meer door.

Om dit tegen de verkleuring te beschermen (omwille van te fel licht) plaatste Media Noord Raamolies een donkere lichtwerende glasfolie op de ramen van de Kapel van het Museum.  Deze donkere glasfolie laat vrijwel geen licht meer door.

Het Sint-Janshospitaal is een van de oudste hospitaalgebouwen van Europa, daterend uit midden 12de eeuw. De middeleeuwse ziekenzalen en de daarbij behorende kerk en kapel herbergen een imposante collectie archiefstukken, kunstwerken, medische instrumenten plus zes werken van Hans Memling, waaronder het beroemde Ursulaschrijn. Bezoek zeker ook de hospitaalapotheek en de Diksmuidezolder, waarvan het eikenhouten gebinte tot de oudste en meest monumentale van Europa behoort.

meer informatie hierover : https://www.museabrugge.be/collecties/collecties-musea-brugge/drieluik-johannes-de-doper-hans-memling

andere Media Noord Raamfolies Museum klanten :

Paleis Op de Meir Antwerpen - Fin de Siècle Museum Brussel - Philadelphia Museum (USA) - Afrika Museum Tervuren - New York Historical Society (USA) - Philips Museum Eindhoven -Taxandria Museum Turnhout - Ellen Harvey (USA) in Groeningemusem in Brugge - Imperial War Museum Londen (UK) - Villa Verbeelding Hasselt

bijgevoegde foto's van het Altaarstuk van Johannes de Doper en Johannes de Evangelist zijn van tijdens de proefopstelling, tijdens de plaatsing van de glasfolie door Media Noord Raamfolies.

Terug naar overzicht