Europese Raad in Brussel kiest opnieuw voor Media Noord Raamfolies als plaatsers van de glasfolies voor een Europese Top in Brussel

Na de Afrikaans-Europese top (feb. 2022) plakt MediaNoord Raamfolies opnieuw 500 m² zwarte glasfolies op de ramen van het atrium van het Justus Lipsiusgebouw van de Europese Raad in Brussel naar aanleiding van de de Jubileumtop EU-Asean. Media Noord Raamfolies plakt ondertussen als sinds 2011 op zeer regelmatige basis hun glasfolies voor de Europese Raad in Brussel.

Op de Europese top van decvember 2022 kunnen de Aziatische regeringsleiders in alle privacy en veiligheid vergaderen op de Jubileumtop EU-Asean in het atrium van de Europese Raad dankzij de glasfolies van het Hoogstraatse / Kempische bedrijf Media Noord. Begin dit jaar plakten we al een keer zowat alle ramen van het atrium dicht met een zwarte glasfolie voor de Afrikaans-Europese Top. Nu op dezelfde tijd nog een keer 100 vierkante meters meer voor de Azië-Europese Top.

“Vijfhonderd vierkante meter op glas ‘blinderen’ is geen evidentie” zegt zaakvoerder Peter Van Dijck. “Zeker niet wanneer het heel veel ramen op zes tot acht meter hoogte betreft. Dan moet de stelling elke keer verzet worden. 

Er wordt normaal niet in het atrium vergaderd, maar corona zorgde ervoor dat er met meer afstand moest vergaderd worden. Dus wordt de mega inkomhal op enkele dagen tijd omgebouwd tot congrescentrum, zonder nieuwsgierige binnen kijkers. Alle ramen die uitgeven op het atrium worden voorzien van een zwarte folie om nieuwsgierigen geen kans te geven om binnen te kijken.

Media Noord ontwikkelde hiervoor een unieke folie, de Obama folie

Media Noord Raamfolies heeft hiervoor een unieke folie in huis. Onze folies kunnen gemakkelijk tien jaar blijven zonder dat deze lelijk worden of beginnen los te komen. Toch hebben ze als unieke eigenschap dat ze achteraf in één beweging verwijderd kunnen worden, zonder lijmresten achter te laten. Dit is zeer belangrijk omdat alle ramen al een veiligheidsfolie op het glas hebben. Die mogen niet beschadigd worden door de geplaatste zwarte anti inkijk folie. Ook al hangt deze folie er maar enkele dagen, ze worden steeds afgewerkt alsof ze er voor jaren moeten hangen. Dat is net onze grote kracht : onze perfecte afwerking.

In 2014 plakte Media Noord al twee keer 140 m² van deze folie voor het bezoek van de Amerikaanse president Obama. Vandaar de naam Obama folie. Toen was het een witte folie, nu een zwarte : “De televisiecamera ploegen, die massaal ter plaatse zijn op zo’n Europese Top, kunnen betere beelden maken als er een zwarte folie op de ramen hangt in  plaats van een witte”. Vorig jaar verwijderden we nog zo’n folie die zeven jaar eerder geplakt was voor het bezoek van Obama. De folie zag er nog goed uit maar de Italiaanse delegatie wilde een volledig uniforme achtergrond in hun persconferentiezaal. Dus verdwenen de lamellen en werden alle ramen voorzien van onze witte folie zodat de televisie beelden weer netjes waren.

Ook op het presidentieel verdiep

“Je moet rekenen dat alle ramen van cruciale vergaderzalen “beplakt” worden, dus ook die op het presidentieel verdiep. Daar is het telkens puzzelen in de agenda’s om enkele uren in de druk gereserveerde vergaderzalen te kunnen werken. De dagen voor zo’n top zijn zowat alle vergaderzalen volzet en komen er dagelijks meer en meer bezoekers.

“Op de elf jaar (sinds 2011) dat we voor de Europese Raad werken hebben we ondertussen zowat alle ruimtes al gezien. Door onze ervaring kunnen we heel snel werken zonder hinder voor de mensen die er aan het werk zijn.

Terug naar overzicht